×
Ponderisana cena bez pdv-a din/kg: kukuruz (03.11.) 26,12 soja (24.11.) 73,51 pšenica minimum 12% proteina (24.11.) 32,99

Novi Sad, 10. decembar – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, sastao se sa direktorom „Produktne berze“ Milošem Janjićem. Po rečima pokrajinskog sekretara, tema sastanka zasnivala se na pronalaženju novih metoda koje će se odnositi na pomoć poljoprivrednicima prilikom plasiranja svojih proizvoda.

„Veoma je značajno da svako iz svoje oblasti ponudi određeni predlog koji se odnosi na povećanje profita poljoprivrednika prilikom plasiranja proizvoda na tržište. Pokrajinski sekretarijat je usmeren ka obezbeđivanju sve bržeg razvoja poljoprivrede, a u tim nastojanjima je neophodna stručna, tehnička i logistička pomoć svih onih institucija koje se posredno i neposredno bave ovom oblašću, istakao je Božić nakon sastanka.

Direktor „Produktne berze“, Miloš Janjić, rekao je ovim povodom, da je saradnja sa Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo tradicionalno dobra i da smatra da će ova ustanova svojim stručnim potencijalom ponuditi sekretarijatu svu logističku pomoć, kako bi, zajedničkim delovanjem doprineli da poljoprivredni proizvođači ostvare što bolji plasman i profit na tržištu.

Produktna berza nalazi se u Novom Sadu i posluje kao preduzeće za robno-berzansko posredovanje i informisanje.